Elsker salat…

Elsker salat… Ja, sådan må det være, for bloggen flyder lige nu over med opskrifter på sommerens salater. Det skyldes nok, at skæggede har været en del ude af huset, kombineret med, at jeg er ret let at lokke, når jeg ser de mange, gode grøntsager og især jordbær ved vejenes salgsboder. Men nu skal det også være slut – der skal snart andet på bordet.

Inden da snupper vi lige en sidste salat, som netop er lavet en af de dage, hvor menuen kun skulle være til undertegnede. Opskriften er lavet om til to personer, for bloggen hedder jo stadig Sundt for to. Server salaten som tilbehør til noget grillet og med lidt brød til – det er et aftensmåltid, som passer godt til min forventning om, at en varm sommer stadig venter os. Også selv om vejrudsigten viser, at vi nok skal være glade for en dansk standardsommer med lidt sol, lidt regn, lidt blæst, lidt blå himmel, lidt af det hele. Jeg har i den seneste tid arbejdet, ja, faktisk knoklet på min nye webside. Det giver nogle sjove tilbageblik og lyst til at prøve en helt masse forskelligt, både genbesøg og nye opskrifter. Men det giver faktisk også en helt anden aha-oplevelse, for jeg husker sommeren 2017 som ganske enkelt skrækkelig dårlig. Det er bare ikke helt det samme indtryk, jeg får, når jeg læser mine indlæg, for her præsenteres foråret med dejlige solskinsdage – og med mange forhåbninger for sommerens vejr. Jeg kan så også se, at grillen ikke blev anvendt hen over sommeren, for grillopskrifterne stod ikke ligefrem i kø.

Passer til 2 personer.

Tidsforbrug: 15 minutter.

Sværhedsgrad: meget let

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 1 hjertesalat
  • 6-8 hvide asparges
  • 1/2 bakke jordbær
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • 1/2 bundt persille
  • Olivenolie
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt, peber

Kog æggene smilende.

Skær hjertesalaten i strimler og læg den i en skål. Varm en pande op med lidt olivenolie. Skræl de hvide asparges, knæk den nederste, træede del af dem og kasser den, og skær aspargesene i mindre stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie, rist de hvide asparges i ca 4-5 minutter, så de får lidt farve på alle sider. Giv dem et skvæt citronsaft samt godt med salt og peber.

Halver jordbærrene. Hak persillen. Skær de kogte æg i mindre stykker.

Bland salat, asparges, jordbær, den hakkede persille, de friskbælgede ærter og æggene sammen. Hvis du synes, kan du røre en let dressing af olie, citronsaft, salt og peber. Ellers serveres salaten, som den er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.