Dagens salat med melon og tun

Det lader til at være højsæson for salater – i hvert fald bugner kamerarullen af salater i diverse varianter. Dagens salat er med cantaloupmelon, men andre typer af meloner kan sagtens bruges i stedet. Det er en af de retter, der lever op til mit oprindelige krav på bloggen: mad på bordet hurtigere end at ringe efter en pizza.

Passer til to personer

Tidsforbrug: hurtigere end pizzabuddet = max 15 minutter

Sværhedsgrad: Lettere end at finde telefonnummeret på pizzabuddet, selv hvis det er kodet ind = megalet

Ingredienser:

  • 1/2 krølsalat eller tilsvarende
  • 300 g nye, kolde, kogte kartofler
  • 1/4 cantaloupmelon
  • 1 skoleagurk
  • 1 håndfuld af de friskbælgede ærter
  • 1 ds tun i vand
  • 1/2 bundt persille, krus eller bredbladet

Dressing – den velkendte:

  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2-3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Riv eller snit salaten. Skær kartoflerne i halve eller kvarte, mens cantaloupmelonen skæres i små stykker og agurken i skiver. Bland det hele godt i en skål med friskbælgede ærter og tun. Hak persillen og bland den med salaten. Rør dressingen sammen og hæld over. Klar til servering evt. med et stykke brød.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.