Sødmefyldt salat

Dagens salat er fyldt med sommervarme – lige hvad man kan bruge på en dag i juli, der minder mere om oktober end om juli. Masser af farve, masser af smag – og ikke mindst masser af danske råvarer. Salaten går til stort set hvad som helst – perfekt til vegetarretter, grill uanset om det fisk eller fugl, og en bøf kan den sikkert også akkompagnere. Salaten er et resultat af, at jeg havde fået købt rigeligt med jordbær, og heldigvis har mange af de danske jordbær begrænset holdbarhed – i stedet har de smag og rødme, som kommer af den danske sommers omskiftelige vejr.

Dressingen er med en hyldeblomsteddike, som jeg faldt over forleden. Så vær forberedt på en del salater etc med hyldeblomsteddike i den nærmeste fremtid… har man ikke det, kan en eddike, der ikke er for skarp i smagen anvendes i stedet.

Tilbehør til 2 personer

Tilberedningstid: 15 minutter

Sværhedsgrad: meget let

Ingredienser:

  • 1/2 bakke jordbær
  • 12-14 cherrytomater
  • 1/2 fennikel
  • Grøn krølsalat

Dressing:

  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk hyldeblomsteddike
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Skal der virkelig forklaring til? Så ok da:

Riv eller skær salaten i mindre stykker. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte, det samme med jordbærrene. Mix det hele i en passende skål. Rør honning og eddike sammen, tilsæt olie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten – og server den til, hvad du nu ellers skal have…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.