Tilbehøret til grillmenuen: Grillede madbrød

Perfekte til grillet mad. Nærmest uanset hvad der har været på grillen, er de her grillede brød rigtig gode dertil. Til grillet laks, de kendte grillede pølser, kyllingen eller grøntsagerne. De er blevet lavet efter, hvad jeg lige følte for, og det blev slet ikke så tosset endda.

Vi har netop haft nogle dage, hvor grillen har været i brug. Den har faktisk allerede været brugt flere gange i år end i 2017 og 2018 til sammen. I 2017 øs-pøs-regnede det hele tiden, og i 2018 var det alt for tørt til at vove risikoen for en vildfaren gnist, så det blev slet ikke til grill i 2018. Jeg har hørt rygtet, at i mange hjem er grill mandens store fornøjelse. Sådan er det ikke her i huset. Den skæggede kan godt lide at tænde op i grillen, og han kan også godt lide at sidde og holde øje med den, mens egen væskebalance holdes i orden. Men det her med, hvad der skal lægges på den varme grill, og hvad der skal serveres til, det er ikke hans bord. Så det klarer jeg, og du hører ikke antydningen af beklagelse over den fordeling. Jeg kan til gengæld godt få oplevelsen af, at grillen bliver brugt for lidt, når der bare lige ryger lidt asparges og et stykke laks på den. Så derfor prøver jeg at bruge den til lidt mere. For eksempel de her helt genialt enkle brød, som får den her helt perfekte smag af grill.

Der blev fire små brød ud af portionen, vi gnaskede vellystigt de tre i os – så to personer og en rest til dagen efter rækker de til.

Tidsforbrug: det tager max 15 minutter at bikse dejen sammen, lad den gerne hvile i 20 minutter, mens du tænder op i grillen. Derefter 10 minutter på grillen. Altså friske brød på mindre end en time alt i alt.

Sværhedsgrad: hvis grillen er godt varm, er det hele ret enkelt at gå til. Ellers hænger dejen fast i grillristen, og det er noget roderi.

Ingredienser:

  • 2 dl manitoba hvedemel (eller almindeligt hvedemel)
  • 2 dl tipo 00 hvedemel
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 spsk skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl varmt vand, evt lidt mere

Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt skyr og olivenolie og rør det sammen med en ske. Tilsæt varmt vand lidt af gangen og saml dejen. Lad den hvile i ca. 20 minutter. Imens startes grillen op, så den er godt varm. Form fire små, flade brød (1 cm høje) af dejen og læg dem på den varme grill. Det letteste er at forme dem med hænderne uden brug af kagerulle eller lignende. Vend dem et par gange på grillen undervejs, i alt skal de have ca. 8-10 minutter. Når de lyder hule, når du banker på dem, har de fået nok.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.