Så bliver det ikke meget bedre: asparges med rejer og hollandaise

Øj, øj, øj… det her smager altså godt. Ren sommerlykke. Kunne jeg dog blot hælde det på glas og gemme smagen, duften og fornemmelsen af at spise under blå himmel til de lange, kolde vinteraftener… Men det bliver nok ikke helt det samme, uanset hvor godt jeg får koncentreret oplevelsen af grillede asparges med rejer og hollandaise. Som sagt er det smagen af sommer, man får her. Og faktisk var det forretten til Sct. Hans menuen. Efterfulgt af ren lykke for den skæggede med grillede pølser, kartoffelsalat og pandebrød. De to sidstnævnte – salaten og brødet – kommer der opskrift på snarest.

Forret til to personer.

Tilberedningstid: 20-30 minutter (plus tid til at varme grillen op)

Sværhedsgrad: hold øje med hollandaisen, pisk, pisk og bliv ved piskeriset, så går det nok.

Ingredienser:

  • 250 g asparges, en blanding af grønne og hvide
  • 150 g rejer
  • Salt, evt. olivenolie

Hollandaise sauce:

  • 2 æggeblommer
  • 40 g smør
  • 1/3 dl grøntsagsbouillon
  • 1/3 citron, saft heraf
  • Salt, peber

Det med at få gang i grillen vil jeg ikke blande mig i, hvordan du gør – eller får nogen til at gøre. Lad os tage som udgangspunkt, at du et stk varm grill til rådighed.

Skræl de hvide asparges. Knæk enderne af både de grønne og de hvide asparges. Læg dem på den varme grill 4-5 minutter, vend dem undervejs, så de får fine grillmærker hele vejen rundt. Nogen sværger til at give dem en gang olie inden grillning. Jeg tænker, at hollandaisen giver rigeligt med smørelse, så jeg lader dem stå au naturel. Når de har fået nok på grillen, tages de af, gives et drys salt og holdes varme, mens du laver hollandaisen.

Hollandaise sauce er nemt. Nærmest pærelet – men du skal ikke tro, at det er så let, at du ikke skal være i nærheden af kasserollen, for det skal du – hele tiden. Hæld alle ingredienser på nær salt og peber i en lille kasserolle. Stå så klar med piskeriset. Varm langsomt kasserollen op, mens du først rører, så pisker rundt i væsken. Den vil langsomt samle sig, og pludselig har du en lækker sauce klar, der blot skal smages til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.

Anret de grillede asparges med rejer og hollandaise – og giv resten af saucen ved siden af.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.