Dagens salat: Fyldig melonsalat med mynte-tzatziki

Vi havde gæstebud i weekenden, og det medførte overskydende råvarer. De skulle selvfølgelig anvendes, så det blev til denne fyldige melonsalat med kartofler, mynte-tzatziki og – tadah – lufttørret skinke. Egentlig burde den skæggede slå flikflak af bar glæde over, at der kom kød på bordet, for det sker ikke ofte her i huset. En særlig dag med andre ord, og så skulle vi ikke fejre noget – andet end at vi hermed undgik at belaste madspildsregnskabet i negativ retning.

Passer til to personer.

Tilberedningstid: årh, du kommer langt med 20-30 minutter.

Sværhedsgrad: ganske enkel

Ingredienser:

  • 3-400 g kolde, kogte kartofler
  • 1/2 – 3/4 melon, fx cantaloup og/eller galiamelon
  • 1/4 agurk
  • 1 hjertesalat eller anden grøn salat
  • Evt 1 pakke lufttørret skinke, ca 100 g

Myntedressing:

  • 100 g græsk yoghurt
  • 100 g skyr
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/4 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynte
  • Salt, peber

Serveres med groft brød.

Start med dressingen, så den lige kan trække et par minutter:

Hak hvidløget fint og skær agurken i små stykker. Mynten hakkes groft. Bland græsk yoghurt og skyr, tilsæt olivenolie og derefter hvidløg, agurk, mynte, salt og peber. Rør dressingen sammen og smag til med mere mynte, salt og peber.

Skær eller riv salaten i mindre stykker og læg den på et fad. Skær kartoflerne i kvarte og melonen i mundrette stykker. Agurken skæres lidt chunky, dvs uregelmæssige stykker, og alle tre dele placeres ovenpå sammen med sammenrullede stykker skinke. Læg dressingen i små skefulde øverst. Server salaten med groft brød.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.