Rabarbersaft – lige til en rabarberdrink med vodka

Jeg havde egentlig forberedt indledningen til dette indlæg med ordene: “Skal vi ikke lige nyde solen og rabarberhøsten?” Rabarberhøsten er ok, men i og med at jeg netop har kørt gennem noget, der må være et skybrud af pæn størrelse, så er det vanskeligere at nyde solen. Men den kommer forhåbentlig frem igen og får jaget de mørkegrå, næsten sorte skyer væk, så vi kan sidde ude og nyde sommeraftenerne.

Til de lange sommeraftener er her et godt bud på en lækker rabarberdrink lavet på hjemmelavet rabarbersaft. Sød, men ikke for sød – og med den smukkeste røde farve.

Den kan holde sig et par dage på køl uden problemer – og længere tid har ikke været aktuelt hos os, så jeg ved faktisk ikke rigtig, hvordan langtidsholdbarheden er. Men i givet fald man er så optimistisk, så skal der bruges skoldede flasker evt. skyllet med atamon.

Rabarbersaft

Der bliver ca. 1/2 – 3/4 liter rabarbersaft ud af denne portion.

Tidsforbrug: en lille times tid

Sværhedsgrad: ret enkel

Ingredienser:

  • 400 g rensede rabarber
  • 6 dl vand
  • 160-200 g rørsukker
  • 1/2 citron

Skær de rensede rabarber i små stykker, ca. 2 cm lange. Hæld dem i en gryde sammen med vand og lad det koge op. Det skal derefter simrekoge i ca. 10-15 minutter, indtil rabarberne er godt møre. Rabarberstykkerne skal herefter sies fra og saften opsamles i en skål. Mos eller pres rabarberstykkerne godt, så al saft og kraft kommer ud af dem. Der bliver en særdeles udmarvet rabarbermasse til sidst, og den er bare til udsmidning.

Hæld rabarbersaften tilbage i (den rengjorte) gryde og tilsæt rørsukker. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele – det afhænger af sødmen i rabarberne. Lad saften simrekoge i ca. 20-30 minutter – jo længere tid, jo mere sirupsagtig og intens bliver saften. Smag den til sidst til med citronsaft. Køl af og hæld på skoldede flasker – eller direkte i denne drink:

Rabarberdrink med vodka

  • 1 del rabarbersaft
  • 1 del vodka
  • 1 del danskvand
  • Masser af is
  • Pynt: et par jordbær

Hæld masser af is i et glas, hæld rabarbersaft og vodka i og rør rundt. Top op med danskvand og pynt af med et jordbær eller to skåret i kvarte. Skål!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.