Et genbesøg hos en klassiker: Cantuccinier med mørk chokolade og mandler

Nogle opskrifter bliver kun lavet et par gange, måske bliver de favorit hen over en sommer eller igennem vinteren for derefter at gå mere eller mindre i glemmebogen. Andre opskrifter videreudvikler jeg løbende på, laver nye varianter og udfordrer smagssansen. Og så er der de opskrifter, hvor jeg bare lige pludselig kan få lyst til at komme tilbage til basis. Sådan fik jeg det pludselig med cantuccinier, de her italienske småkager der er dobbelt bagt. Jeg har lavet mange varianter af dem gennem tiden, og et par nye er på vej.

Men inden da skal den oprindelige opskrift genbesøges. Bare helt almindelige cantuccinier med mørk chokolade, mandler og en anelse lime til at give et frisk pift.

Ud af portionen her bliver der ca. 40 stk.

Tidsforbrug: en times tid, heraf halvdelen af tiden i ovnen.

Sværhedsgrad: helt almindelige

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g rørsukker
  • 75 g mandler, hele og ikke smuttede (gør det let)
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1/2 lime, saft og revet skal
  • 2 æg

Tænd ovnen på 170 g varmluft.

Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt mandler, chokolade, revet limeskal og limesaft og saml dejen med æggene. Dejen kan godt være lidt vanskelig at samle, men lad endelig være med at ælte den for meget. Tilsæt evt. et par dråber vand, hvis det er for vanskeligt. Dejen bliver lidt som en klistret mørdej, hvis det giver mening…

Rul dejen ud i to stænger på bagepapiret, ca. 5-7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær stængerne ud i stykker ca. 1 cm brede. Stil småkagerne på højkant på pladen, og ind i ovnen med den igen, denne gang ca. 10 min. Og så er de klar til kaffe eller te.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.