Tid til en sprød oplevelse: Tomattærte med ny tærtedej

Tid for forandring. Tid til sprøde farver og knasende sprød fornemmelse ved første bid. Tid til mad, der kan gøre én helt glad bare ved synet – og glad i maven ved smagen. Derfor blev der eksperimenteret med en ny tærtedej til dagens tærte. Den skulle være sprød og grov på én gang. Det grove var let nok, for køkkenskuffen indeholdt både hvid hvedemel og grahamsmel. Det sprøde blev realiseret ved om ikke rigelige mængder smør, så dog nok smør. Fyldet kan varieres i det uendelige, jeg gad bare ikke lige den traditionelle med grøntsager nederst, derover æggemasse og øverst revet ost. Så jeg skippede den revne ost, blandede i stedet skyr og æg og lod det udgøre bunden. Derover aspargesbroccoli, tomater og forårsløg. Pyntede af med purløg efter end bagning og serverede den farverige tærte med salat.

Perfekt til 2 personer.

Tidsforbrug: dejen skal hvile i en halv time, tærten skal bages i en anden halv time – og den reelle arbejdstid er derudover en halv time. Alt i alt 1 1/2 time.

Sværhedsgrad: helt standard

Ingredienser:

  • 50 g grahamsmel
  • 90 g hvid hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g smør, iskoldt
  • 1-2 spsk vand

Fyld:

  • 10-12 stilke aspargesbroccoli
  • 5-8 cherrytomater afhængig af størrelse
  • 2-3 forårsløg
  • 1 æg
  • 3 spsk skyr
  • Salt, peber
  • Olivenolie til formen

Pynt: purløg

Start med dejen: bland de to slags mel samt salt i en skål. Tilsæt smør skåret i små stykker. Gnid smørret ind i melet, indtil du har noget, der mest minder om revet ost. Dejen samles med lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet i mindst en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i en aflang form på 10 x 30 cm, som du lige har smurt med lidt olie. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

Imens forberedes fyldet. Hæld varmt vand fra elkedel (eller Quooker siger den heldige indehaver) over aspargesbroccoli. Lad det trække et minuts tid. Skær cherrytomaterne i kvarte og snit forårsløgene. Bland æg og skyr og krydr det godt med salt og peber. Vær bare generøs…

Når bunden er forbagt, sættes ovnvarmen ned til 180 grader varmluft. Fordel først æggeblandingen på den forbagte bund, derefter aspargesbroccoli, tomater og forårsløg. Bages nu i ca. 20 minutter. Pyntes med lidt friskklippet purløg ved servering – og serveres sammen med en salat.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.