Citronis med ingefær

Meteorologerne truer med nattefrost her midt i maj måned, det er jo helt forkert. Frost på nuværende tidspunkt bør kun associeres med den is, som skal ned i maverne – vaniljeis, chokoladeis, hindbærsorbet etc. etc.

Med andre ord så er årets issæson for alvor skudt i gang her i huset. Den første rabarberis er forlængst fortæret, og det samme er det nye skud på min stamme af is, nemlig en citronis med syltet ingefær. Den smager rent ud sagt dødgodt – frisk, sødt og en lillebitte smule skarpt på én gang. Nu er den skæggede jo helt generelt ret vild med is, så det giver ikke rigtig værdi at fremhæve, at han også er begejstret for den, men det er han. Så hvis du også vil høre englene synge, er det bare om at finde elpiskeren frem.

Isdessert til 6 personer, når den suppleres med fx en brownie.

Tilberedningstid: Det tager ingen tid at bikse den sammen, eller rettere det tager en halv times tid, men derefter må man vente mindst fire timer, mens fryseren gør sit arbejde. Citronlagen må rigtig gerne køle af, men haster det hele, så prop den i køleskabet.

Sværhedsgrad: jeg ved ikke helt, om det er, fordi jeg har lavet is i 100 år sådan cirka, men det her er altså ikke særlig svært.

Ingredienser:

Citronlage:

  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 dl sukker

Is:

  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 3 + 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl flødefraiche
  • 2-3 spsk limoncello
  • 4 kugler syltet ingefær (nej, ikke den man bruger til sushi, men den søde)

Start med citronlagen: du skal bruge saft og revet skal af citronerne. Bland det med 1 dl sukker i en kasserolle, og lad det koge op og simre 5-10 minutter, indtil sukkeret er helt opløst. Køles af evt i køleskab.

Hak den syltede ingefær fint og stil til side.

Pisk æggehviderne næsten helt stive, tilsæt så 1 spsk sukker og pisk igen i et minuts tid. Det bliver næsten marengs-agtigt. Stil til side.

Pisk flødefraiche til en blød flødeskum.

Endnu en skål findes frem, og heri piskes æggeblommerne med 3 spsk sukker og vaniljesukker godt og grundigt, indtil du har en lys æggesnaps. Læg elpiskeren til side. Vend nu limoncello og hakket, syltet ingefær i æggesnapsen sammen med citronlagen. Vend den bløde flødeskum i og slut af med at vende de stiftpiskede æggehvider i. Op i passende beholder og i fryseren i mindst fire timer. Nydes med fx kandiseret citronskal, brownie eller anden kage – eller bare som den er. Den her is kan nemlig sagtens stå alene.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.