Småkager med kokos, hasselnødder og citron

Hvad byder man uventede gæster? Kaffe, selvfølgelig, men derudover også småkager. Og det skulle gå lidt hurtigt, så ikke noget med småkagedej der gerne skal hvile en time eller to i køleskabet. I stedet blev det til de her kokossmåkager med hasselnødder og citron. Helt enkelt rørt sammen og sat i klatter på en bageplade, vupti ind i ovnen, og inden for en halv time var der friskbagte småkager.

Der bliver et par bageplader med småkager ud af portionen her, ca. 30-35 stk.

Tidsforbrug: som sagt kan du være klar med friskbagte småkager inden for en halv times tid.

Sværhedsgrad: send bare ungerne i køkkenet med den her opskrift. Det er pærelet.

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 lille æg
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk hjortetakssalt
  • 75 g kokosmel
  • 40 g hasselnødder
  • 1/4 citron, saft heraf

Tag smørret ud af køleskabet. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør bagepladerne klar med bagepapir. Hak hasselnødderne groft.

Pisk nu det forhåbentligt lidt bløde smør sammen med sukker. Tilsæt æg og pisk igen. Rør derefter mel, hjortetakssalt og kokosmel i. Slut af med at røre citronsaft og hasselnødder i.

Sæt dejen i små toppe på bagepladerne og sæt dem i ovnen. Småkagerne skal have ca. 10 minutter. Obs! De bliver først sprøde, når de køles af, så de er altså færdige, når de er lysebrune og lækre.

Køles af på bagerist og opbevares, hvis de ikke spises med det samme, i passende kagedåse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s