Weekendmenu – men også fin hverdagsmad

Det regnede, det blæste, og det var i det hele taget gråt, trist og ubehageligt udenfor. Så vi var krøbet ind i vores nye bolig, den skæggede satte lamper op, og jeg pustede ud efter at have tømt 80 flyttekasser. Skal hilse og sige, at det er langt lettere at pakke det samme antal flyttekasser end at pakke dem ud. Da de blev pakket, var det med glade minder om Tetris – alt blev nemlig roteret og manøvreret, så mest muligt kunne være i hver kasse på bedst mulig vis, uden at kassen vel at mærke blev hverken for tung eller for let. Når man pakker ud, skal man derimod tage stilling til hver tings nye placering, og selv om meget giver sig selv, er der også noget, der slet ikke kan passe ind. Der opstår også “tvivlere”, dvs alt det der måske alligevel ikke skulle have været flyttet med. Turen er således gået til både genbrugsplads og genbrugsbutik siden flytningen i sidste uge.

Weekendmenuen skulle derfor stå på noget let, for tiden går jo med andet, men også med noget varmt. Og så må vi ikke glemme, at fastelavn er lige om hjørnet, så jeg skal også i træning med at bage fastelavnsboller. Både boller og lasagne kræver, at jeg bruger ovnen – hvilket er helt perfekt, for den vil jeg gerne lære at kende. Ovne er på ingen måde ens, de kan let varme forskelligt og måske også ujævnt.

Lakselasagne med spidskål

Lasagne varmer godt på en kold dag. Og så passer den sig selv i ovnen, når først den er bikset sammen. Imens kunne jeg jo passende rokere rundt på nogle af de ting, der ikke har fundet deres rette plads i første forsøg. Derudover kan man putte de grøntsager i lasagnen, som lige ligger i grøntsagsskuffen, og dermed gøre lasagnen mere eller mindre vinterlig i det.

Profiteroles – eller fastelavnsboller

De er lette i konsistensen og heller ikke svære at lave. Mine profiteroles bliver fyldt med flødeskum og bær, sådan helt traditionelt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.