Blegfisede brunkager? Niks, det er ingefærsmåkager

Når det sidste glas gløgg er drukket, og man kan ej udstå synet af endnu en vaniljekrans – men alligevel skal have et eller andet i huset til det uventede besøg af svigermor, så er de her småkager et rigtig godt bud. Man kunne godt tro, at der var gået noget galt i bagningen, for havde de været brunkager, havde de altså været for lidt i solen eller ovnens varme at dømme efter farven. Men det er ikke brunkager, men derimod ingefærsmåkager. Lige præcis til det tidspunkt, hvor man er træt af smagen af brunkager, men til gengæld stadig godt kan lide den knasende effekt. Smagen er så umiskendeligt af ingefær, og de smager rigtig godt. Og så er de velegnede til de uventede gæster. Du kan nemlig sagtens lave dejen klar og proppe den i fryseren eller i køleskabet. I køleskabet kan dejen holde sig i en uges tid, og så kan du have friskbagte småkager klar til uventede gæster i løbet af max en halv time. Så når svigermor ringer på, smiler du dit bedste overskudssmil og finder en stang småkagedej frem fra fryseren. 30 minutter senere er svigermor beskæftiget med at rose din bagekunst. Det lover jeg… næsten.

Her bliver til ca. 4 plader med 20 stk på hver.

Tidsforbrug: Det tager en halv time at bikse dejen sammen, derefter skal den i køleskabet natten over. Bagetiden er ca 15 minutter.

Sværhedsgrad: på ingen måde komplicerede.

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 150 g smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 75 g syltet ingefær
  • 1 spsk ingefærsirup fra glasset med syltet ingefær
  • 250 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1 – 1 1/2 tsk tørret, stødt ingefær
  • 1 nip salt

Start med at smutte mandlerne. Så er det klaret, og det tager altid længere tid end forventet. Hak også den syltede ingefær groft, stykkerne må gerne være lidt chunky store.

Smelt smør og sukker sammen i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør den hakkede, syltede ingefær i sammen med ingefærsiruppen.

Bland mel, natron, stødt ingefær og salt i en skål. De smuttede mandler blandes i. Derefter hældes sukkerbladingen over, og det hele røres godt sammen med en ske. Form fire ruller dej ca 3-4 cm i diameter, som lægges i køleskabet natten over. 

Næste dag tændes for ovnen på 170 grader varmluft. Dejen skæres til tynde, tynde småkager med en skarp kniv. Jo tyndere kagerne er skåret, jo mere velsmagende bliver de. Bages i ca. 12-15 minutter. til de er lysebrune. Afkøles på rist og gemmes i kagedåser.

Dejen kan fryses, inden den bliver bagt. Så kan du tage et rulle dej op og bage, når der kommer gæster. Velkommen til svigermor 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.