Dagens ret – sund og på bordet på max 15 minutter

Dagens ret er faktisk ikke andet end en omelet med grønt. Men det er altså heller ikke ringe, når man kommer halvsent hjem og gerne vil have noget let at spise hurtigt. Alene hjemme, så der skulle bare være til mig, men jeg nægter at nøjes med en klapsammen. Nogle gange ender det med et spejlæg, men i dag ville jeg gerne have “rigtig”, varm mad, ikke mindst fordi vinden suser om hjørnerne på huset og varsler, at det milde efterår er forbi, nu banker vinteren på.

Lidt trist synes jeg, men jeg tilhører også den del af befolkningen, der ikke helt synes, at muligheden for at kunne krybe sammen i sofaen med et tæppe, en bog og en kop te opvejer, at man resten af tiden halvfryser og bliver totalt forblæst, når man modvilligt bevæger sig udenfor. Med andre ord er jeg ikke fan af vinteren.

Men således var jeg hjemme, vel indenfor og altså skrupsulten. Så er det bare at lave en omelet, i dette tilfælde blev den af et æg og et par skefulde hytteost. Imens den hygger sig på panden, sættes en anden pande over med lidt olivenolie. Tag et kig i køleskabet, her finder du forhåbentlig lidt forskellige grøntsager. Jeg fandt hokkaido græskar, hvor jeg skar et par skiver, der blev skåret i små tern. Derudover rød peber i tern, blåbær og et par håndfulde færdigsnittet grønkål. Det hele ryger på panden, først græskar, der skal småstege fem minutter, før resten gør det selskab. Giv det hele 3-5 minutter. Anrettes med omelet nederst og grøntsager ovenpå. Smag til med salt og peber. Serveres lynhurtigt og velsmagende, evt. med lidt brød.

Det tager max 15 minutter i alt, og så er der sund mad på bordet. Det er vitterligt hurtigere end at hente en pizza. Og lettere…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.