Dagens salat med rødbede, pære og gedeost

Når tilberedningen af dagens salat skal gå rigtig hurtig, fordi man 1. har trænet og er sulten og/eller 2. er kommet sent hjem og er sulten, så er der ikke tid til at bage, stege eller på anden måde brase.

Det var både punkt 1 og 2, der var gældende for undertegnede, så mad på bordet havde topprioritet, men jeg ville ikke gå ned på velsmag. Så dagens salat blev med grønkål (færdigsnittet), revne rødbeder plus anden delikat topping.

Belært af gårsdagens salat huskede jeg valnøddekernerne med det samme.

Salat til 2 personer – suppleret med et godt brød.

Tidsforbrug: 15 minutter

Sværhedsgrad: meget let

Ingredienser:

    3-4 rødbeder, ca. 250-300 g
    3-4 stængler grønkål (eller tilsvarende håndfulde, hvis man vælger den færdigsnittede udgave)
    1 lille rødløg
    1-2 pærer
    1/2 rulle frisk, blød gedeost
    1 håndfuld valnøddekerner

Dressing:

  • 1 spsk hindbæreddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2-3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Snit grønkålen fint, meget fint. Bland dressingen og massér den ind i den fintsnittede grønkål. Den må meget gerne trække et stykke tid – hvis du kan vente.

Skræl rødbederne og riv dem på det grove rivejern. Snit rødløget fint og skær pæren i tynde skiver. Bland rødbede og grønkål og ovenpå pære, rødløg, gedeost og valnøddekerner. Serveres med godt brød.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s