Æblesalsa til de marinerede sild

I denne weekend har vi haft arbejdsdag i vores ejerforening. Sammen med to andre stod jeg for at lave frokosten til de sultne naboer. Vi havde valgt at lave en traditionel frokost med sild, æg og rejer, frikadeller og ikke mindst tarteletter. Og så en græskartærte til dessert, fordi det snart er Halloween. Opskriften på græskartærten finder du her.

Til de marinerede sild havde jeg mixet en æblesalsa, som vakte begejstring. “Kan man bruge den til andet?” blev jeg spurgt. Og ja, det kan man godt. Jeg tjekkede resterne af på en gang røget hellefisk, og det var slet ikke dumt.

Vi var mange til frokost, men portionen her er altså kun til 6 personer.

Tidsforbrug: max 15 minutter, og så har du god tid.

Sværhedsgrad: hvis du kan holde på en kniv uden at skære hånden af, er det meget let.

Ingredienser:

  • 1 æble
  • 1/2 rødløg
  • 1/4 agurk
  • 3-4 spsk cremefraiche
  • Salt, peber

Hak rødløget fint. Skær æblet i små, fine tern. Halver agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i små, fine tern ligesom æblet. Bland det hele i en skål, krydr det med salt og peber og bland det til sidst med cremefraiche, bare lige så cremefraichen holder det sammen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s