Halloween – eller en menu der er gået helt i græskar

Mine menuer plejer at gå i fisk – positivt ment altså. Men denne gang er menuen gået helt i græskar som en hilsen til halloween.

Græskar er SÅ let at anvende både i det salte og det søde køkken. Græskar kan koges, steges, bages, moses etc. Det klarer det hele og endda med den flotte farve i behold. Så hvorfor ikke lige lave en menu med græskar i forret, hovedret og dessert? I forret og dessert spiller græskarret hovedrollen, mens det er blevet tildelt en birolle i hovedretten. Nu kan man tænke, at det bliver for meget med græskar i alle tre retter, men da smagene i øvrigt er så forskellige, ligesom også konsistensen er, så går det fint.

Græskarsuppe med sprøde gulerodsstrimler

Vi starter med at få varmen, for de sidste par dage har vist, at det virkelig er efterår. Så derfor lægger vi ud med en god, varm græskarsuppe. Hold lidt igen med chilien, så I stadig har smagsløgene i behold til de næste retter. Eller server lidt cremefraiche til, for surmælksproduktet neutraliserer chilien, hvis den skulle brænde på tunge og i svælg.

Kulmule med græskarmos

I hovedretten er det fisken, en kulmule, der har hovedrollen. Men snyd ikke jer selv for græskarmosen, den smager dødgodt til. Jeg lavede første gang retten til et besøg af Kokken og Fruen, og den spredte smil. Se, det er min målestok: hvis Kokken smiler, så er jeg på rette vej.

Tærte med græskar a la pumpkin pie

Desserten skal selvfølgelig være en græskartærte fra det søde køkken. Jeg har også lavet græskartærte til forret, men her er den med sødme fra appelsin og pyntet med spindelvæv af hvid chokolade.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s