Efterårets pizza med kantareller

Det er efterårsferie for mange, og så skal der selvfølgelig hyggemad på bordet. Og da den skæggede er hjemme i denne uge, er det næsten som at have ferie, selv om vi går på arbejde. Som “nærmest ferie”-mad har jeg valgt en pizza i en voksen version. Ingen tomatsovs, ingen basilikum etc. Men derimod noget af det, der hører efteråret til, nemlig kantareller og grønkål. Begge dele er jeg ret begejstret for, især når det kombineres med gedeost.

Passer til 2-3 personer.

Tidsforbrug: det tager ikke lang tid at bikse dejen sammen, men den skal gerne hæve et par timer i køleskabet. Skal det gå hurtigere, så stil skålen på bordet. Bagetiden er på 15 minutter, og den reelle arbejdstid max en halv time.

Sværhedsgrad: som pizzaer nu er

Ingredienser:

Dej:

  • 2 1/2 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 g durummel
  • 200 g groft hvedemel

Fyld:

  • 200 g kantareller
  • 1-2 portobello svampe
  • 3-4 stilke grønkål
  • 1 rødløg
  • 1/2 rulle fast gedeost
  • 4 spsk skyr
  • 100 g revet ost
  • Olivenolie
  • Salvie
  • Salt, peber

Dejen kan tilberedes i god tid, evt. dagen før, så skal du bare reducere mængden af gær. Hæld vandet i en skål, rør gær ud og tilsæt salt, honning og olivenolie. Rør derefter først durummel ud i blandingen, tilsæt derefter hvedemel efter behov, det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Ælt dejen igennem og læg den i en skål med lidt olie i bunden. Giv dejen et skvæt olie og dæk den til med husholdningsfolie. Stilles i køleskabet et par timer eller mere.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Rengør kantarellerne og del dem i mindre stykker. Skær portobello svampene i mindre stykker. Skyl grønkålen og skær den i mindre stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits kantareller og svampe heri. Krydres med salt, peber og salvie. Tilsæt grønkål og lad den falde sammen. Skær imens gedeosten i skiver og rødløget i både.

Rul dejen ud, så den passer til en bageplade. Læg den på bagepapir på pladen. Fordel skyr ud over og hviden lidt salt og peber. Hæld svampe- og grønkålsblandingen over. Fordel skiverne af gedeost og rødløgsbådene over. Fordel til sidst den revne ost over.

Sæt pizzaen i ovnen og skru samtidig varmen ned til 225 grader varmluft. Bages i ca. 12-15 minutter. Serveres med en god salat.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s