Ikke alt går som planlagt – noget går i vasken ;)

Nogen kunne foranlediges til at tro, at jeg bare tryller den ene perfekte ret frem efter den anden. Sådan forholder det sig på ingen måde. Spørg bare den skæggede, der er min vigtigste kritiker – og en ekstremt hård dommer. Hård, men retfærdig, vil han sikkert selv sige, og jeg er ikke kun for husfredens skyld tilbøjelig til at give ham ret.

Så her er et par eksempler på retter, der ser pæne ud på billedet, men hvor smagen ikke helt levede op til udseendet, der ellers var insta-lækkert. I begge tilfælde er råvaren røget laks, og resultatet skulle være en lækker forret.

Den første er denne her røgede laks med en dressing med fennikel. Det lød egentlig som en oplagt kombination, men det var det ikke. Bemærk dog de fine blomster fra skærmdilden – de gjorde det fint på billedet, men gjorde altså ikke noget godt for smagen… og dermed kasserede jeg den ret.

Nu skal man jo ikke bare give op, og der var mere røget laks. Derfor prøvede jeg så med en dressing med bl.a. rygeost. På en skala fra 1 til 10 gav den skæggede den et 5-tal. Et 5-tal svarer i min bog til absolut ikke bestået, også selv om den sådan set ikke fejlede noget, for det var en fin smagskombination, men jeg forventede bare mere… så dermed blev notaterne krøllet sammen og retten kasseret.

Sådan kan det nogle gange ske, at virkeligheden ikke helt lever op til de billeder, man har inde i hovedet – eller for den sags skyld i kameraet. Det gør sig gældende i masser af tilfælde. Fx når man første gang møder en person, man ellers kun har talt i telefon med (og som man ikke har tjekket på nettet). Nogle gange bliver man positivt overrasket, andre gange forundret eller endda skuffet…

Ingen af retterne var dog så ringe en oplevelse, at de røg direkte i skraldespanden. De var jo heller ikke hverken uspiselige eller sundhedsskadelige. De levede bare ikke op til mine forventninger til egen præstation.

PS: Nej, for pokker! I får ikke opskrifterne – og nej, I risikerer heller ikke at få disse forretsforsøg serveret af mig. På et eller andet tidspunkt rammer jeg den helt rigtige smag, og så deler jeg resultatet med særlig glæde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s