Salat med spidskål del 2 nu som måltidssalat – og en langtidsparkering af grillen

Forleden lagde jeg denne salat på bloggen – den var udviklet ud fra min nysgerrighed på, hvordan salat i salaten fungerer, dvs. når man kombinerer agurkesalat med “rigtig” salat. Men det var kun step 1. Næste trin var at udnytte den nyerhvervede viden om, hvad syrlighed gør i salater, til en måltidssalat. At jeg så samtidig kunne bruge en rest bagt laks og nogle kolde, kogte kartofler, var kun et (stort) plus.

Grillen er langtidsparkeret

Sommerens tørke hindrer stadig brugen af åben ild og dermed grillen. Jeg kan høre og læse på de daglige rapporteringer i nyhedsmedierne, at mange åbenbart har svært ved at forstå, at det faktisk er dumt at tænde op i grillen, når alt omkring os er knastørt. Selv træernes blade krøller jo sammen, og en enkelt glød vil lynhurtigt kunne forårsage en større brand. Så grillen er parkeret herhjemme, indtil der er kommet godt med regn. I stedet kokkereres der indenfor, og så kan maden jo altid indtages på terrassen.

Salat som måltid – hovedret eller frokost – til 2 personer

Tidsforbrug: i arbejdstid max 15 minutter, men både agurker og rødløg har godt af at trække lidt tid, især rødløget må godt stå en halv time eller længere.

Sværhedsgrad: ret enkelt at gå til

Ingredienser:

  • 1/2 lille rødt spidskål – eller 1/4 stort
  • 200 g kolde, kogte kartofler – meget gerne nogle små, lækre nye af slagsens
  • 200 g kold, bagt laks – i mangel heraf kan man også bruge varmrøget laks, det smager rigtig godt og giver lidt ekstra fedme og skarphed i smagen
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløg (her er eddikelage nok til to rødløg)
  • 1 avocado
  • 2-3 spsk feta i tern
  • 1 håndfuld pinjekerner

Eddikelage:

  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk honning
  • Salt, peber

Dressing:

  • 1 tsk honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Start med eddikelagen: bland ingredienserne på nær salt og peber i en kasserolle. Koges op sammen, indtil honningen er helt opløst. Lad lagen køle en anelse af. Imens skæres agurken tyndt gerne på et mandolinjern – og skær rødløget i tynde skiver. Lægges i to skåle, og lagen hældes over. Krydres med salt og peber.

Fjern stokkene fra spidskålen og snit den fint på et mandolinjern. Bland dressingen sammen og vend med spidskålen, den må gerne marinere i dressingen i lidt tid, inden resten af ingredienserne kommes på. Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, indtil de har fået lidt farve (og dermed smag). Skær imens avocadoen og kartoflerne i tern, mens laksen deles i mindre bidder. Vendes sammen med spidskålen. Når agurker og rødløg er klart, lægges det ovenpå spidskålen, og der toppes med feta i tern og de ristede pinjekerner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s