Salat med spidskål del 1 – plus inspirationskilder

Nu er det ikke sådan, at det eneste, vi spiser, er salat, men når det er varmt, så bliver der serveret rigtig meget salat, fordi det er let at spise og let at lave. Men jeg gider jo ikke helt bare gnaske en almindelig grøn salat i mig, for der skal være lidt både til øjnene at se på og til tænderne at bide i. Denne her salat er første del af et minitema med fintrevet, rødt spidskål, og det er en salat ment som tilbehør til et stykke fisk eller andet. Der er lavet lynsyltede rødløg og agurkesalat som en del af salaten, og det smager altså rigtig godt sammen med feta. Du kan sagtens lave en lidt større portion af både rødløg og agurkesalat, for de kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Inspireret af…

Salaten er inspireret af en måltidssalat, som jeg fik, da vi sidst var på café til frokost. Kald mig bare nørdet, men jeg læser med stor interesse menukort (også hjemme i sofaen…), og det er ikke usædvanligt, at jeg lader mig inspirere af retterne her til at sætte råvarer sammen på en ny måde. Denne gang var det egentlig mest brugen af agurkesalat i en salat, som satte tankerne igang. Der var sådan lidt “salat i salaten” over det, som valte min interesse. Derfor kommer der også en salat med spidskål del 2, fordi jeg har arbejdet videre med det samme koncept – salat i salaten.

Mine inspirationskilder kommer fra mange steder – menukortet er nok et af de mere nørdede, for ellers er det kogebøger, madblogs og hvad man i øvrigt får serveret til middage, firmaets frokostbuffet etc. Og så mine helt egne benspænd, som når jeg fx kun vil bruge sæsonaktuelle grøntsager. Dermed også være sagt, at jeg håber, at andre også ser mine opskrifter som inspirationskilde til egne retter. Det vil da kun være fedt…

Salat som tilbehør til 2-3 personer.

Sværhedsgrad: ret enkel at gå til.

Tidsforbrug: i arbejdstid max 15 minutter, men både agurker og rødløg har godt af at trække lidt tid, især rødløget må godt stå en halv time eller længere.

Ingredienser:

 • 1/2 lille rødt spidskål – eller 1/4 stort
 • 1/2 agurk
 • 1 rødløg (her er eddikelage nok til to rødløg)
 • 1 avocado
 • 2-3 spsk feta i tern

Eddikelage:

 • 1 dl æblecidereddike
 • 1 dl vand
 • 2 spsk honning
 • Salt, peber

Dressing:

 • 1 tsk honning
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 2 spsk rapsolie
 • Salt, peber

Start med eddikelagen: bland ingredienserne på nær salt og peber i en kasserolle. Koges op sammen, indtil honningen er helt opløst. Lad lagen køle en anelse af. Imens skæres agurken tyndt gerne på et mandolinjern – og skær rødløget i tynde skiver. Lægges i to skåle, og lagen hældes over. Krydres med salt og peber.

Fjern stokkene fra spidskålen og snit den fint på et mandolinjern. Bland dressingen sammen og vend med spidskålen, den må gerne marinere i dressingen i lidt tid, inden resten af ingredienserne kommes på. Skær avocadoen i tern og bland den med spidskålen, hold lidt tilbage til pynt. Når agurker og rødløg er klart, lægges det ovenpå spidskålen, og der toppes med feta i tern. Ret enkelt…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s