Må jeg byde Dem et kirsebær? Yoghurtis med friske, solmodne kirsebær

Jeg lavede for et stykke tid siden verdens bedste yoghurtis med jordbær, og for nu lige at tjekke, at succesen ikke bare skyldtes nogle exceptionelt velsmagende jordbær, prøvede jeg at lave en variant med kirsebær. Og dommen er klar: yoghurtisen er bare en god base for is med bær og frugt. I hvert fald var den skæggede ret vild med den, det samme er jeg. Den har masser af smag, så man næsten fornemmer, at man står med friskplukkede kirsebær, men uden besværet med at spytte stenene ud.

Issandwich med kirsebær og chokolade

Jeg har serveret isen alene, sammen med sprøde cookies og med masser af jordbær. Alt sammen fungerer fint. Men jeg har også lavet de her issandwich, som er vist på billedet nedenfor. En perfekt måde at lave isen klar til gæstebud. Man tager de her cookies, tager isen ud af fryseren og lader den stå fem minutter, så den er til at arbejde med, og så fordeler man en passende mængde is på en cookie og lægger en anden cookie ovenpå. Gæstedessert er dermed klar til servering.

Portionen passer til ca. 6-8 personer, men det afhænger både af, hvor vild man er med desserter, og hvad der evt. serveres til.

Tidsforbrug: 20 minutter plus frysetid, 4-5 timer.

Sværhedsgrad: ret let

Ingredienser:

• 3/4 dl vand

• 1 1/4 dl sukker

• 2 spsk honning

• 1/2 blad husblas

• 350 g friske kirsebær

• 1 lime, saft og revet skal

• 250 g græsk yoghurt, 10%

• 2 spsk mørk rom

Lav en sukkerlage først: Bland sukker, honning og vand i en kasserolle, lad det koge op, indtil honning og sukker er helt opløst. Imens lægges det halve blad husblas i koldt vand i 5 minutter. Husblassen kommes op i den varme sukkerlage, og der piskes godt rundt. Sukkerlagen køles helt af, evt. i køleskab.

Udsten kirsebærrene og hak dem pænt, men der må stadig gerne være stykker i, så man kan genkende, hvad det er, man spiser. Læg de hakkede kirsebær i rommen og lad dem trække 5-10 minutter, mens du tilbereder resten. Tilsæt revet skal og saft af lime. Bland kirsebærrene med yoghurten og kom til sidst sukkerlagen i. Hæld i passende form og frys i mindst 4-5 timer. Hvis du har energi og tid, kan du røre i blandingen hver halve time i starten, det mindsker risikoen for, at der dannes krystaller.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s