Nordisk Buddha bowl med knuste kartofler, spinat og rejer

Den skæggede var taget over broen på kundebesøg i øvrigt medbringende et stk alternativ gulerodskage – gad vide, hvorfor kunderne altid skal bestikkes med kage? Uanset hvad så indtog jeg aftensmåltidet alene og måtte altså være lidt kreativ på konceptet “mad til 1 med variation”. For jeg gider ikke spise det samme hver dag, bare fordi det er lettere at lave dobbelt portion, men jeg vil samtidig gerne gøre det let. Således stod menuen på en nordisk variation over Buddha bowlen, hvor jeg kunne koge nye kartofler til to dage og dermed slippe lettere om ved morgendagens aftensmåltid, som fx kunne blive en omelet med kartofler a la spansk tortilla.

Mad til 1 – er I flere, er det ret let at gange op også uden lommeregner

Tilberedningstid: 20-25 minutter

Sværhedsgrad: det er bare så let

Ingredienser:

  • 100 g nye kartofler (men kog flere, så du også har til i morgen)
  • 2-3 håndfulde babyspinat
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • 1/4 agurk
  • 100 g rejer
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1/4 bundt persille
  • Salt, peber

Start med at skrubbe kartoflerne og sæt dem over og koge med salt. De skal bare lige være kogt, ikke udkogt.

Imens kartoflerne koger, lægges spinat i en dyb tallerken. Halver agurken og fjern kernerne. Skær agurken i tynde skiver. Hak persillen. Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra. Sæt gryden med kartoflerne tilbage på blusset på medium varme. Hæld olivenolie over sammen med hakket persille. Lad det svitse et par minutter, så kartoflerne bliver godt dækket og evt. let brunede. Mos kartoflerne i grove stykker med en gaffel, bland det rundt og smag til med salt og peber samt evt. lidt mere olivenolie.

Anrettes midt i den dybe tallerken, arranger ærter, agurkeskiver og rejer omkring de knuste kartofler. Nydes gerne på terrassen i solskin.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s