Weekendmenu med afbrændingsforbud = ingen grill

Efterhånden er gult og afsvedent blevet den nye grønne. I hvert fald i mange haver og desværre også på landmændenes marker. Det er efter to måneder uden mange dråber regn knastørt, og for første gang nogensinde er der afbrændingsforbud i hele Danmark. Nuvel, nogle steder må man gerne tænde grillen, hvis det blot sker på fliser, men helt ærligt, så vil jeg absolut ikke risikere at være skyld i, at en enkelt gnist antænder græsplænen. Så maden laves indendøre også i weekenden.

Mange er nok på vej på ferie, og så kan der være brug for at tømme køleskabet. Det gør jeg med hovedretten til denne uges weekendmenu, men man kan også sagtens tilpasse indholdet i forretten og evt. ligeledes tilpasse tilbehøret til desserten, så køleskabet bliver tømt for henholdsvis grøntsager og frugt. Forretten er med venlig erindring om vores ferie sidste sommer i den nordvestlige del af Spanien, hvor de virkelig ved, hvordan tapas skal laves.

Salat med gedeost – a la spansk tapas

Jeg blev virkelig overrasket, da jeg første gang smagte mascarponeis i Spanien sidste sommer, men det smager vildt godt, og kombinationen af kold is og varm gedeost er skøn. Så prøv den… opskriften finder du her.

Pandekager med quinoamel og hvad køleskabet indeholder

Fyldte pandekager er ideelle til tømning af køleskab. Her kommer du simpelthen bare i, hvad du nu synes, passer godt sammen. Spinat og kogte kartofler er blot én mulighed, stegt squash og tomater er også oplagt serveret enten som en vegetarisk ret eller med en gang rejer eller laks.

Yoghurtis med uanede mængder af jordbær

Den her yoghurtis er jeg ret vild med. Den er kaloriemæssigt mere end almindelig fornuftig, og så smager den af dansk sommer og sol. En intens smag af lykke, ubekymrethed og jordbær. Tjek opskriften ud her. Server isen med generøse mængder af de danske jordbær, som salgsboderne ved vejen bugner af lige nu.

Så er der kun tilbage at ønske alle en god ferie. Bloggen her holder selvfølgelig ikke ferie… ferietid er for mig lig med mulighed for at lave nye forsøg i køkkenet – og ha’ nu ikke ondt af den skæggede, han nyder bestemt godt af det og har ikke noget imod at være testkanin.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s