Lørdag aften på terrassen med skindstegt hellefisk og fennikelsalat

Når man ikke engang rigtig har lyst til at sætte gang i grillen her på den sidste aften i juni, for “nu har vi jo gjort det så tit”, så har det altså været en helt fantastisk sommer indtil nu. Og det ser endda ud til at fortsætte de næste par uger, det er lidt vildt, synes jeg, men jeg klager bestemt ikke, selv om græsplænerne sammen med landmændenes afgrøder lider. Jeg nyder derimod solen i fulde drag og forsøger at få suget så meget D-vitamin til mig som overhovedet muligt.

Her til aften blev det altså ikke til at tænde op i grillen. Derimod kom grillpanden i brug til en gang skindstegt hellefisk med nye kartofler vendt i urter og stegt fennikelsalat. En rigtig sommermenu til endnu en aften på terrassen. Skindet på hellefisken blev lækkert sprødt og kan sagtens spises, ja, bør nærmest spises. Billedet her nedenfor er et snapshot og yder ikke helt maden retfærdighed… en middag der i øvrigt kan laves på en halv times tid, så god, veltillavet mad behøver ikke at kræve oceaner af tid eller store kokkeegneskaber. Det her er enkel og let sommermad, når den efter min mening er bedst, nemlig uden dikkedarer men ærlig.

Et passende måltid for to personer.

Tidsforbrug: en halv times tid.

Sværhedsgrad: rimelig let.

Ingredienser:

  • 2 stykker hellefisk, ca. 300 g ialt
  • 1 fennikel
  • 6-8 cherrytomater
  • 1/2 kg kartofler
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 bundt dild
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Tænd ovnen på 160 grader varmluft – du skal kun bruge den til at holde fennikelsalaten varm. Skrub kartoflerne og kog dem.

Skær fenniklen i tynde skiver og cherrytomaterne i kvarte. Varm en grillpande godt op med olivenolie og svits først fenniklen og så tomaterne, indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Hældes i et fad med lidt olivenolie i bunden. Hak persillen og fordel over grøntsagerne sammen med et generøst vrid af såvel salt- som peberkværn. Sættes i ovnen, mens fisken steges først med skindsiden nedad, vendes derefter – i alt skal den have ca. 10.-12 minutter.

Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra – kartoflerne skal blive i gryden. Hæld 1 spsk olivenolie ved kartoflerne sammen med hakket dild, salt og peber. Må gerne stå og simre 5 minutter ved lavt blus.

Anrettes og nydes på terrassen i godt selskab – og solskin selvfølgelig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s