Foccacia når der er god tid – eller du bare vil have et rigtig lækkert madbrød ;)

Som tilbehør til Sct. Hans grillmenuen lavede jeg det her foccaciabrød, der forsvandt ret hurtigt. Har du god tid, kan du lade dejen stå i køleskabet natten over; har du mindre god tid, så lad det hæve en god time på køkkenbordet. Hvad der bliver bedst? Tja, det ved jeg egentlig ikke – foccaciabrød smager bare bedst, når det er lunt og nybagt, men langtidshævning eller ej har vist ikke helt så stor betydning. Nogle gange kan det bare være ret smart at forberede dejen før. Andre gange skal der være plads til en impulsiv indskydelse.

Jeg har valgt at komme frisk gedeost og rosmarin på toppen, men det smager også dødgodt med fx rødløg skåret i smalle både eller halverede cherrytomater.

Prøv lige at tjekke billedet her nedenfor. Det smager lige så godt, som det ser ud – blødt, krydret og uden at drive af olie…

Portionen her passer til et fad på ca 30 x 20 cm – og vel ca. 8 personer.

Tidsforbrug: 1/2 time i arbejdstid. Bagetid ca. 35 minutter. Dejen skal mindst hæve i 1 time, men altså gerne natten over, hvis det passer bedre ind i dine øvrige planer. Efterhæver 1/2 time, før det ryger i ovnen.

Sværhedsgrad: her kan du godt lade ungerne eller de ikke-bagekyndige få plads ved køkkenbordet.

Ingredienser:

 • 20 g gær
 • 1/2 l lunt vand
 • 1 1/2 tsk honning
 • 1 spsk salt
 • 1/2 dl olivenolie
 • 300 g hvedemel
 • 300 g tipo 00 mel

Topping:

 • 1/2 dl olivenolie
 • Frisk eller tørret rosmarin
 • 1/2 rulle frisk gedeost
 • Groft salt, gerne flagesalt

Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt honning, salt og olivenolie. Rør hvedemelet i og derefter tipo 00 melet. Dejen skal være smidig, men endelig ikke tør eller fast. Rør dejen godt igennem, inden du sætter den til hævning – enten i køleskabet natten over eller på køkkenbordet en god times tid.

Når du skal til at bage brødet, starter du med at tænde for ovnen på 190 grader varmluft. Tag et fad ca 20 x 30 cm og læg et stykke bagepapir i. Fordel halvdelen af olivenolien på bagepapiret. Hæld dejen ud og tryk den godt ud i hjørnerne. Lad den hæve i ca. 1/2 time.

Fordel resten af olien ud over dejen, tryk gerne huller med fingrene. Fordel den friske gedeost i små stykker, drys med rosmarin og rundhåndet med salt. Bages i ca. 35 minutter.

Spises lunt, så smager det bare bedst.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s