Genbesøg hos en gammel klassiker: agurkesuppen, der også er for stærke mænd

En af mine første opskrifter på bloggen var en agurkesuppe, der også kunne spises af store, stærke mænd (aka den skæggede, hvem ellers). I de seneste uger, hvor varmen rullede ind og landede i hedebølge efter hedebølge, var denne suppe helt perfekt som let aftensmad, forret til en middag eller som frokost. Og egentlig kunne man også justere lidt på konsistensen, hælde den på glas (uden topping) og nyde den som smoothies som mellemmåltid eller alternativ morgenmad. Hold da op, det er da lidt af et vidunder – gad vide, om man kunne lave den i en dessertlignende variant…? Så var det jo en komplet menu for dagen – morgen, frokost, aften.

Uanset hvad tager den ikke mere end 15 minutter at forberede, sættes på køl i mindst en halv time, og så er der noget let og læskende. Her serveret med en topping af røget laks og brødcroutoner lavet af rugbrød.

Jeg har opdateret suppen en lille smule i forhold til den oprindelige opskrift. I stedet for laks kunne man også vælge varmrøget laks eller rejer. Eller man kunne gøre den helt vegetarisk og riste græskarkerner til den.

Passer som let aftensmad eller frokost til to personer – eller forret til fire.

Tidsforbrug: 15 minutters arbejde, mindst en halv time i køleskab.

Sværhedsgrad: to udfordringer er konstateret gennem tiden. Smag først suppen endeligt til lige før servering, pas på med cayennepeberet, da suppen har en tendens til at blive stærkere, jo længere den trækker. Og udfordring nummer 2 er ikke at vælte skålen, når stavblenderen hviler op ad den – jo, jo, det er sket… endda da vi skulle have gæster…

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon (bouillonterning plus vand)
  • 200 g skyr
  • Saft af 1/2 lime
  • Cayennepeber
  • Salt, peber

Topping:

  • 100 g røget laks
  • 2-3 skiver rugbrød
  • Olivenolie

Skyl og skær agurken i mindre tern. Blend dem til ukendelighed, dvs til flydende konsistens. Tilsæt først bouillon og så skyr og blend suppen skummende. Smag til med saft af lime, cayennepeber, salt og peber. Smag hellere til i underkanten og giv den evt lidt ekstra, når suppen har trukket i køleskabet i mindst en halv time.

Før servering ristes rugbrød skåret i små tern på en pande med olivenolie. Lægges på et stykke køkkenrulle og krydres med lidt salt. Den røgede laks skæres i strimler. Arranger suppen med strimler af røget laks og rugbrødscroutoner. Nydes med et glas kølig hvidvin (med mindre suppen serveres som alternativ til havregryn som morgenmad…).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s