Nem og smagfuld lemoncurd – englænderne har fat i noget her

Det var pinse, men det var også tid for den skæggedes fødselsdag. Derfor var den pukkelryggede inviteret til brunch, og det krævede selvfølgelig lidt forberedelser. Blandt andet denne lemoncurd som det anderledes indslag – et alternativ til marmelade. Se hele menuen til sommerbrunch her.

Lemoncurd kan bruges til meget andet, fx som fyld i en tærte eller en kage som på billedet her nedenfor. Men den mest kendte anvendelse er nok nybagte scones med lemoncurd serveret til den traditionelle engelske afternoon te. Her har englænderne altså fat i noget rigtigt… en lækker citroncreme eller citronsmør, sød og syrlig på én gang.

Portionen giver et almindeligt lille syltetøjsglas.

Tidsforbrug: en halv times tid

Sværhedsgrad: relativ enkel, når du bare ikke tror, at du kan multitaske med en anden praktisk opgave. Det her kræver din opmærksomhed fulltime.

Ingredienser:

  • 2 citroner, revet skal og saft heraf – og derfor usprøjtede
  • 125 g rørsukker
  • 60 g smør
  • 2 æg, rørt let sammen

Bland revet skal og saft af to citroner i en kasserolle med sukker og smør. Lad det koge op ved svag varme og under konstant omrøring, indtil sukkeret er opløst. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem. Nu skal det jo ikke være røræg, så lav varme og konstant omrøring! Når det har opnået en passende konsistens, dvs når det hænger fast på bagsiden af en ske, kan du evt. si det. Derved slipper du for de tråde, som æggehviden evt. kan skabe. Hæld den færdige lemoncurd på et skoldet glas.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s