Kage det er værd at synde for: Rabarber-mazarin – når rabarber, hvid chokolade og marcipan forenes

Jeg har kigget en del på billedet af denne kage, for den ser altså bare så sommerlig og lækker ud. Flotte farver med de røde rabarber, og når man så ved, at de putter sig i en mazarinmasse med masser af rabarber, ja, så er det svært ikke at være begejstret. Men hvordan den smager ved jeg ikke, for jeg fik ikke lige chancen for at testsmage. Denne rabarber-mazarin kom nemlig med den skæggede på kundebesøg i denne uge. Og det eneste, der kom retur, var en meget tom tærteform og en bemærkning om, at smagen var fantastisk, men den hang fast i bunden af tærteformen. Øv.

Derfor måtte jeg lige lave en ny omgang, hvor jeg ændrede lidt på mandelbunden, krydsede fingrene og inviterede ovenboerne, hr. og fru K, på formiddagskaffe. Kagen blev serveret med creme fraiche rørt med en anelse vaniljesukker. Se, det blev ret godt! Fru K mente bestemt, at det var en kage, det var værd at synde for, og hr. K ville gerne have, at fru K fik opskriften. Så nu er kagen godkendt til at komme på bloggen.

Ofte laver jeg tærter, der passer til en form på 24 eller 26 cm i diameter, men denne gang har jeg valgt at lave en tærte i “4 personer”-størrelsen, nemlig en tærteform på 16 cm. Også kaldet perfekt størrelse til test. Skal du bruge kage til flere, fordobler du blot målene og anvender en form på 24-26 cm. Det passer så fint!

Tidsforbrug: 45 minutters arbejdstid alt i alt, dejen skal hvile mindst 1 time, og så er der max 45 minutters bagetid.

Sværhedsgrad: sådan midt i.

Ingredienser:

Bund med mandler

 • 50 g lyst rørsukker
 • 75 g blødt smør
 • 1/2 tsk vaniljesukker
 • 1/2 æg
 • 75 g hvedemel
 • 50 g mandelmel (mandler malet til mel i en minihakker)

Mazarinmasse med rabarber

 • 75 g smør, blødt
 • 75 g lyst rørsukker
 • 75 g ren rå marcipan
 • 1 æg
 • 50 g hvid chokolade, gerne med citronsmag
 • 75 g rabarber, i små stykker
 • 25 g hakkede mandler

Tag din tærteform og for den evt med bagepapir og smør den med en anelse olie.

Mandelbund: Pisk vaniljesukker, sukker og smør sammen til en cremet masse. Rør ægget sammen og tilsæt det under piskningen. Vend hvedemel og mandelmel i. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 1-2 timer – eller natten over. Herefter presses dejen ud i tærteformen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15 min., så den virker let fast og gylden. Lad bunden køle lidt af.

Mazarinmasse: Skær de rensede rabarber i tynde skiver og hak mandlerne groft. Riv marcipanen. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Rør smør, sukker og marcipan sammen og tilsæt ægget. Vend den smeltede chokolade i massen. Fordel mazarinmassen ud over bunden. Placer rabarberstykkerne i mazarinmassen og pres dem gerne lidt ned i dejen. Drys de hakkede mandler over. Bag kagen videre i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min.

Serveres med creme fraiche eller en god vaniljeis.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s