Dagens frokost på en stille søndag: torskerognssalat med kapers og rødløg

Sådan en stille søndag, hvor den skæggede er forkølet, og der ikke er noget, der haster, sådan en søndag er det i dag. Lidt oprydning, lidt klargøring til ugen, der kommer, og måske en gåtur i det også ret stille, omend lidt kedelige vejr. Måske er det meget godt med sådan nogle dage, hvor man ikke skal haste rundt, men hvor man kommer til at kede sig lidt, når alle de umiddelbare gøremål er overstået.

Måske skal man opfinde en nyt begreb: stille søndag. En dag hvor man har lov til at sidde og kigge ud i luften, og når man bliver spurgt, behøver man ikke pligtskyldigst at sige, at man reflekterer – det er jo oppe i tiden. Næh, man kan ærligt indrømme, at man er faldet i staver, og det egentlig er meget rart. Og en dag hvor man kan smide sig på sofaen og læse sig ind i romanens verden og derigennem få drejet sit eget verdensbillede en enkelt grad eller to. Mens schyy… den skæggede tænker dybe tanker derinde bag øjenlågenes sagte sitren.

På sådan en stille søndag har vi fået sandwich til frokost. For anden dag i træk med torskerognssalat – det er nogle gange svøben ved den lille husholdning, at man må spise det samme flere dage i træk, hvis man ikke vil smide god mad ud. Jeg var nu heller ikke helt tilfreds med den torskerognssalat, jeg lavede i går, så det passede egentlig fint, at der var mere torskerogn tilbage. Så kunne jeg jo gøre det bedre…

Man kan sagtens dobbelt portion og gemme noget til dagen efter. Salaten holder sig snildt i køleskabet et par dage og er helt enkelt meget ámere spændende end en skive torskerogn direkte fra dåsen.

Torskerognssalat til 2 pæne sandwich

Tilberedningstid: 10 minutter

Sværhedsgrad: meget let

Ingredienser:

  • 1/2 dåse torskerogn
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk skyr
  • 1-2 spsk kapers
  • 1/2 rødløg
  • Salt, peber
  • Lidt citronsaft
  • Dertil baguette, salat og agurk, hvis du vil have salaten i en sandwich

Hak rødløget fint. Rør torskerognen med mayonnaise og skyr. Tilsæt kapers og hakket rødløg. Smag til salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Smæk det i en sandwich sammen med salat og agurkeskiver. Serveres med en kop te og dagens avis 😉 Så er det ren søndagshygge.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s