Allround tærte, der kan spises all day: Tomattærte med mozzarella

Til brunch, til frokost, til aftensmad – eller måske til natmad… tomattærten med mozzarella er velegnet til det hele og kan stort set spises døgnet rundt. Det handler bare om evt. tilbehør. Om morgenen er tærten en del af en brunch, til frokost og aften kan den serveres med salat – og som det, der populært kaldes skrub-af-mad, vil noget salt tilbehør, pølse (hvis man er kødspiser) eller måske noget røget laks, være oplagt.

Tærten her bliver ca. 26 cm i diameter. Hvor mange der kan bespises hermed, afhænger jo helt af, hvornår og med hvilket tilbehør den serveres. Umiddelbart vil jeg sige, at der er nok til fire personer som frokostret eller let aftensmad.

Tidsforbrug: dejen skal hvile en times tid. Tærten skal i ovnen i ca. 40 minutter i alt. Reel arbejdstid er nok 1/2 time fordelt på et kvarter til at lave dejen og resten af tiden på at rulle dej ud og klargøre fyldet.

Sværhedsgrad: næh, egentlig ikke særlig vanskelig

Ingredienser:

Dej:

  • 120 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 60 g smør, iskoldt og i små stykker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk vand

Fyld:

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 mozzarella, 125 g
  • 1 håndfuld udstenede sorte oliven
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • Timian
  • Salt, peber

Bland melet og salt i en skål. Skær smørret i små stykker og gnid det ind i dejen. Dejen samles med lidt vand, pakkes ind i husholdningsfilm og lægges på køl en times tid.

Tænd ovnen på 200 g varmluft. Rul derefter dejen ud og læg den i en tærteform, der evt. er smurt med lidt olie. Bages i 10 minutter. Imens gøres fyldet klart: cocktailtomaterne skæres i kvarte og mozzarellaen i skiver. Pisk æg og mælk let sammen med timian, salt og peber. Tomatbåde , mozzarella og oliven fordeles på tærtebunden, og æggeblandingen hældes over. Bages i yderligere ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Serveres med fx lidt salat, hvis det er frokost eller aftensmad.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s