Små kransekagetoppe

Siden alle andre nu kloger sig udi kransekage her op til nytår, vil jeg da også følge trop. Bare for ikke at stå udenfor. Jeg har valgt den enkle version og en lille portion, som er perfekt, hvis man kun er et par stykker nytårsaften.

Husk, at den tørre champagne og kransekage går helt utrolig dårligt sammen… nytårsaften (og alle andre aftener, hvor der skal bobler på bordet) bør man derfor drikke den gode, tørre champagne først på aftenen som aperitif eller til forretten – og så vælge en sød, mousserende cava, cremant eller lignende til kransekagen.

9 små toppe

Tidsforbrug: du kommer meget langt på en time

Sværhedsgrad: forholdsvist enkelt at gå til

Ingredienser:

  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 150 g god marcipan
  • Hasselnøddekerner, et stk pr top

Rør æggehvide og sukker sammen med en ske og stil skålen på køkkenbordet i en halv times tid, indtil sukkeret er opløst.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Ælt derefter marcipanen med æggehvidemassen, du skal ikke tilsætte al æggehvidemasse på én gang, men lidt ad gangen, så du vurderer, hvor meget marcipanen kan tage. Kransekagemassen skal være blød og lækker, men ikke overklistret. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og lav ni små toppe. Sæt en hasselnøddekerne i toppen af hver.

Sæt en ekstra bageplade i midterste rille i ovnen og sæt bagepladen med kransekagetoppe ovenpå. Bages i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne. Afkøles på bagerist.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s