Andebryst med asiatisk inspireret appelsinsauce – et alternativ til den traditionelle Mortens and

Tænker du, at du ikke lige er klar til andesteg, rødkål og brunede kartofler, men vil du alligevel ikke helt give køb på traditionen med and til jul eller Mortens aften, er den her udgave med marineret andebryst med appelsinsauce og bagte rodfrugter et godt alternativ.

Jeg har marineret andebrystet i en marinade af appelsinsaft, soyasauce og ingefær. Ret delikat, især når marinaden bruges som basis for saucen.

Netop saucen vakte den skæggedes store begejstring, nok egentlig mere end det faktum, at der var kød på menuen…

Passer til to personer.

Tidsforbrug: Reel arbejdstid max 45 minutter, men andebrystet må gerne marinere i mindst 1 time, gerne længere.

Sværhedsgrad: medium – pas på med for høj varme til andebrystet, da det let branker på grund af marinaden.

Ingredienser:

  • 1 andebryst
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Marinade:

  • Saft og revet skal af 1 appelsin
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk soyasauce

Appelsinsauce:

  • Marinaden
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Salt, peber

Tilbehør:

  • 6-700 g rodfrugter, fx rødbeder, bagekartofler, søde kartofler
  • 1/2 rødløg
  • Olivenolie
  • Timian
  • Salt, peber

Andebryst: Start i god tid med at marinere andebrystet: Rids skindet på andebrystet. Rør marinaden sammen og læg andebrystet deri med skindsiden ned. Lad det marinere i mindst 1 time.

Rodfrugter: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skræl rodfrugterne og skær dem i smalle både. Skær ligeledes rødløget i fine både. Fordeles i et ovnfast fad, krydres med timian, salt og peber og vendes i olivenolie. Stilles i ovnen i ca. 45 minutter, indtil rodfrugterne er godt møre. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Andebryst: Varm en pande op med lidt olivenolie. Tag andebrystet op af marinaden og læg det på panden med skindsiden nedad. Gem marinaden! Lad det steges ved medium varme ca 8-10 minutter på hver side. Vend det gerne et par gange undervejs. Lad det hvile i ca. 15 minutter, mens du laver appelsinsaucen. Skæres i tynde skiver.

Appelsinsauce: Hæld marinaden fra andebrystet i en lille kasserolle. Varm den op ved medium varme til kogepunktet. Tilsæt madlavningsfløde, varm det igennem og smag til med salt og peber.

Serveres portionsanrettet eller i et fad til tag-selv.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s