Saftig gulerodskage med smørglasur – perfekt til kollegerne

Hmmm… hvis du overvejer, om kollegerne skal forkæles i den kommende uge, eller hvis der er tøse- (eller drenge-) komsammen, så er den her gulerodskage et godt bud på en let kage, der smager, som sådan en skal – sødt og alligevel lidt syrligt. Saftig uden at være tung.
Denne her kage blev faktisk serveret for kollegerne, dvs for den skæggedes kolleger som feriekage. Og jeg understreger lige, at det ikke var for mine kolleger, for de udsættes altså ikke for alle mine forsøg, nogle gange må andre holde for 😉
Kagen var perfekt til formålet, fordi det var let at håndtere en dobbeltportion, og så er det bare en kage, som mange synes Tidsforbrug: 1/2 time til at bikse sammen i, 1 times bagetid.

Sværhedsgrad: let…!

Ingredienser:

  • 75 g valnødder
  • 300 g gulerødder (ca. 5 stk.)
  • 275 g mel
  • 2 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk. vanilje
  • 150 g sukker
  • 175 g brun farin
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 2 dl mælk
  • Saft af 1/2 citron

Smørcreme med ingefær:

  • 2 spsk. revet ingefær
  • 150 g smør
  • 400 g flormelis
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. vanilje
  • Saft af 1/2 citron

Pynt:

  • 1 håndfuld valnødder
  • 1-2 spsk akaciehonning

Tænd ovnen på 175 grader. Gør en springform klar ved at fore den med bagepapir i bunden og smøre siden med olie. Hak valnødderne groft, skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
I en skål blander du så mel, salt, kanel, ingefær, vanilje og natron. I en anden skål pisker du hurtigt sukker, brun farin og olie sammen med mælk. Tilsæt citronsaft og mælk. Hæld det sammen med melblandingen og rør det godt rundt, så det bliver en glat, måske lidt lind dej. Vend de revne gulerødder og de grofthakkede valnødder i.

Fordel dejen i springformen og bag den i ca. 1 time. Tjek at den gennembagt med en kødnål eller gaffel, der skal ikke hænge dej ved. Lad kagen køle helt af, inden du kommer smørcreme på.

Riv ingefæren fint. Rør smør og flormelis sammen med vanilje. Tilsæt mælk og citron, smag evt til med ekstra citronsaft. Smør cremen ud over kagen, pynt med hele, halve valnødder eller lav en hurtig valnøddesirup ved at hakke valnødderne groft og blande dem med lidt honning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s