Saftsuseme saftig appelsinkage med appelsinglasur

God søndag med en megalet, hurtig og velsmagende kage, som ikke kræver det store af køkkenskabenes indhold. Her er den lavet med appelsin, men citron eller lime vil helt sikkert også fungere rigtig fint. Mandler kan erstattes af hasselnødder eller pistaciekerner. 


6 personer

Tilberedningstid: ca. 1 time incl. bagetid, men uden tid til afkøling…

Ingredienser:

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan, revet
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • Fintrevet skal og saft af 1/2 øko appelsin
  • 1 tsk bagepulver 
  • 50 g mel

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • Saft af 1/2 øko appelsin
  • Lidt hakkede mandler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en springform – læg gerne bagepapir i bunden.

Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukkeret. Tilsæt smørret i små stykker og pisk det sammen. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og derefter æggene et ad gangene. Pisk godt imellem hvert æg. Vend til sidst mel og bagepulver i. 

Hæld dejen i den smurte springform. Bag kagen i ca. 25 minutter, indtil den er gennembagt. Køles af og pyntes med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt af med lidt hakkede mandler. 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s