Saftig appelsinkage som vor mor lavede den

Og så er det ikke engang løgn – appelsinkage præcis som min mor lavede den, i hvert fald som jeg husker den. En tro kopi af den kage, som min mor plejede at bage. Med appelsinsaft hældt over, lige når den er kommet ud af ovnen, så den bliver saftig og lettere svampet. På den gode måde.

Passer til en springform ca 22 cm.

Tilberedningstid: 1 1/2 time inkl bagetid på 50-55 minutter. 

Ingredienser:

  • 180 g blødt smør (min mor brugte sikkert margarine, men den modernitet vil jeg nu tillade mig)
  • 180 g sukker
  • 3 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Saft og revet skal af 1 økocitron
  • Saft af revet skal af 1 øko appelsin 

Lage:

  • Saft og revet skal af 1 øko appelsin 
  • 2-3 spsk sukker

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Start med at rive skallen på den ene appelsin og citronen. Pres saften af dem. Rør det bløde smør med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt indimellem. Bland hvedemelet med bagepulver og vaniljesukker og tilsæt det af et par gange og rør godt imellem. Slut af med at røre saft og revet skal af citron og appelsin i. Hældes i en springform, der for letheden skyld er foret med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 50-55 minutter. 

Imens røres revet skal og saft af den den sidste appelsin sammen med et par spsk sukker. Straks når kagen er færdigbagt (mærk efter med en gaffel, der må ikke hænge dej ved), overhældes den med saft og revet skal. Afkøles og pakkes fint ind… 

PS: Jo, jo, jeg tror skam, at hun blev glad for kagen 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s